De donkere dagen zijn begonnen, snel naar huis, gordijnen toe en rolluiken gesloten. Het liefst wil je met een oversized trui op de bank zitten en de kaarsjes aan en de voor wat gezelligheid. Ben je eerder te gevoelig voor de weersveranderingen dan kun je misschien ook denken aan het veranderen van een aantal details in je interieur.

Kleur

Omdat het buiten zo donker is, zul je eerder behoefte hebben aan licht en lichte kleuren. Decoratie waar een waxinelichtje in kan of elke aparte ruimte een aparte stijl geven zodat je zintuigen iedere keer weer geprikkeld worden.

Hal

De hal is de eerste plek waar je binnenkomt, deze moet verwelkomend en ‘open’ zijn. Heb je gebrek aan energie wanneer je thuis bent dan zijn kleuren als lichtblauw en zonnig geel een optie. Dit in combinatie met een geurverspreider met citroen erin en je krijgt bij binnenkomst al een energie boost voor je de rest van het huis binnenloopt.

Huiskamer

Wanneer je de huiskamer binnenloopt is de eerste muur die je ziet het belangrijkst om aandacht aan te besteden. Geef hem een kleur die je zintuigen prikkelt. Zet daarna een paar kaarsen aan, een kamerlamp of de normale hanglamp met een dimmer. Het is gelijk gezellig om er te blijven zitten. Zet spullen in het zicht die je herinneren aan leuke momenten.

Koop een item, een grote kussen of poef en verander daarmee de look in je huiskamer. Bekijk ondertussen wat weg kan en zo hou je beweging in je interieur en wordt het nooit saai. Niet om ermee bezig te zijn noch ernaar te kijken.

httpv://www.youtube.com/watch?v=p6dkNDikWlw

Badkamer

De badkamer is een plek waar je best uit je dak kunt gaan. Hou de ondergrond basic en zo kun je met alle kleuren en stijlen uitproberen om er niet verveeld van te raken. Geef je badkamer een spa interieur. Witte of zacht gekleurde handdoeken en doorzichtige zeepflesjes.  Kies daarbij een kleur zoals turqouise of zeeblauw voeg dit toe in de vorm van vazen, washandjes, zeepbakjes of badmat.  Hang een fotolijstje op met een foto van jullie laatste vakantie om je nog even te herinneren aan die mooie zonnige tijd.

httpv://www.youtube.com/watch?v=IeprOE6qXgY

Slaapkamer

Om goed uit te rusten voor de volgende dag moet de slaapkamer vooral rust uitstralen. Hou alles goed opgeborgen, een grote sprei op het bed in een kleur dat past bij al jouw dekbedovertrekken. Een tapijtje onder het bed en niet te veel frutsels, neem eerder een groot decoritem.

Zomer in huis

Koop elke week een bos bloemen en verdeel deze over kleine vaasjes door het hele huis, van badkamer tot keuken.